תיבת טקסט: התכנים המופיעים באתר אינם באים להחליף יעוץ וטיפול הניתנים על ידי רופאים ו\או מטפלים ברפואה משלימה. כל הזכויות שמורות לדנה זליצקי ©

מתכוני קינוחים

תיבת טקסט: ממתקי שומשום
גרעיני שומשום  מכילים סידן וסיבים.
כמו כן יש בו חומר שנקרא Sesamin  , הידוע כאנטי אוקסידנט, שיכול לסייע בעיכוב ספיגת כולסטרול ולהקטין יצורו בכבד. 
אבל השומשום גם מכיל כמות שומן גדולה ולכן יש להקפיד על אכילת כמויות קטנות.

חומרים:
2\1 כוס קמח כוסמין
4 כוסות שומשום מלא
רבע כפית קינמון
4\3 כוס סוכר חום
3\1 כוס שמן קנולה
2 ביצים (עדיפות לאורגניות\ ביצי חופש)
3 כפות דבש

 אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם השומשום, סוכר חום והקינמון.
בצלחת נפרדת פותחים הביצים וטורפים קלות.
מוסיפים את הביצים לתערובת שבקערה ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את השמן למעט כף אחת שבה נשתמש לשימון התבנית.
מערבבים את החומרים בקערה לתערובת אחידה.
מורחים תבנית עם ניר אפיה בכף שמן שהשארנו ושופכים את התערובת לתבנית.
אופים בתנור כ 10 דקות בחום נמוך (כ 180 מעלות).
חשוב לא לאפות מדי זמן ו\או בחום גבוה כי אז השומשום ישרף.
חותכים לריבועים ומחזירים לתנור החם ל5 דקות נוספות.
מכבים את התנור ומורחים את הדבש למעלה.
משאירים ל 7 דקות אחרונות בתנור הכבוי והחם.
מצננים מספר שעות וניתן לאחסן בקופסא סגורה \ כלי לעוגיות
תיבת טקסט: מתכוני קינוחים:

אין כמו לאכול מפירות העונה כשבא משהו מתוק, אצלנו בבית הקינוח הרבה פעמים היה סלט פירות משלל פירות העונה קצוץ דק.
(לא לדאוג, הפירות הוגשו לצד שלל עוגות טעימות של סבתא).

בית לאגוז
ממתקי שומשום
תפוחי עץ אפויים עם קווקר ודבש
עוגיות טחינה וקוואקר
עוגיות טופו ופירות יער
עוגת גזר
 כדורי אנרגיה בריאים
תיבת טקסט: עוגיות טחינה וקוואקר
פשוט להכנה ועשיר בסידן ובסיבים תזונתיים.
אך לא לשכוח שכמות השומן לא קטנה אז לאכול במידה...

חומרים :
 3 כוסות קוואקר (עדיף עבה)
1/2 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס טחינה מלאה גולמית
7 כפות סילאן
2 כפות בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות ג'נג'ר טחון
2 כפות קינמון
1 תפוח עץ מגורר ללא נוזלים

אופן הכנה : 
בקערה מערבבים את הטחינה, סילאן והתבלינים.
מוסיפים את השקדים הטחונים והתפוח עץ ומערבבים.
מוסיפים את הקוואקר בהדרגה ומערבבים עד לקבלת עיסה.
במידה והעיסה דביקה מדי או לא דביקה בכלל ניתן להוסיף מעט מים.
יוצרים עוגיות קטנות ועגולות ומשטיחים אותם.
מניחים אותם בתבנית עם נייר אפייה
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות.
תיבת טקסט: תפוחי עץ אפויים עם קווקר ודבש
פשוט להכנה ועשיר בסיבים תזונתיים.
לא רק לראש השנה.... ניתן להוסיף לדייסת הבוקר\ לגרנולה\ לקורנפלקס.

חומרים:
6 תפוחי עץ ירוקים שטופים היטב 
רבע כוס צימוקים כהים (עדיפות לאורגנים)
4\3 כוס מיץ תפוחים (עדיפות למיץ ביתי כמו של קשת)
1 כפית קינמון
1 כפית בהרט
2 כפות דבש או סילאן
רבע כוס קווקר

אופן ההכנה:
חותכים את תפוחי עץ השטופים לקוביות קטנות ושמים בקערה גדולה.
מוסיפים לקערה עם התפוחים את הצימוקים
בקערה נפרדת, מערבבים את המיץ תפוחים,דבש, קינמון ובהרט.
שופכים את רוב הרוטב לקערה עם התפוחים והצימוקים ומשאירים כרבע מהרוטב בקערה.
מוסיפים את הקווקר ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
יוצקים למעלה את שאריות הרוטב שהשארנו בקערה.
לאחר כ20 דקות טועמים אם התפוח עץ התרכך ואפוי מספיק.
במידה ואתם לא בטוחים- ניתן לכבות את התנור ולתת להם לספוג את חום התנור לאפיה סופית
הגשה:
ניתן לאכול חם, ניתן לשמור במקרר ולהוסיף לארוחת הבוקר עם הקורנפלקס\ גרנולה\ דייסה
ניתן להגיש לקינוח בתוספת כדור גלידת וניל . ולמבוגרים שבינינו: ניתן ולקשט ברוטב המכיל רבע כפית קינמון ו2 כפות יין אדום
תיבת טקסט: בית לאגוז
פשוט וקל להכנה. 
פתרון נפלא במידה ואורחים קופצים בדקה ה 90 ללא התרעה. במספר דקות ניתן לארגן נשנוש בריא וטעים.
ניתן להכין עם הילדים: גם פעילות משפחתית משותפת וגם מגביר מוטיבציה של הילדים לאכול זאת בשל מעורבותם.

חומרים:
15 תמרים מאיכות טובה (עדיפות לתמר מג‘הול)
15 אגוזי מלך
קוקוס לעיטור
 
אופן ההכנה:
חותכים חתך לאורך התמרים ומוציאים את הגלעינים שלהם.
בתוך כל תמר, שמים אגוז אחד במקום הגלעין.
מפזרים מעט קוקוס מעל התמרים .
מסדרים צלחת הגשה ומגישים
תיבת טקסט: עוגיות טופו ופירות יער
עוגיות פשוטות להכנה ללא ביצים.  
שילוב של נוגדי חמצון וחלבונים

חומרים :
1 כוס פירות יער (פטל\אוכמניות\דומדמיות) קפואים
2\1 כוס שמן קנולה
2\1 כוס סוכר חום
4\3 כוס טופו מפורר
2 בננות בשלות 
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין
1 כף אבקת אפיה
2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים


אופן הכנה : 
מפשירים את פירות היער עם מים חמים . מחלקים את הכמות לשליש ושני שליש. 
במעבד מזון או קערה עם מוט בלנדר מערבבים את השמן, סוכר, טופו, בננות ושני שליש מפירות היער עד לקבלת עיסה אחידה.
בקערה מערבבים את העיסה עם הקמחים ואבקת האפיה עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים לעיסה את האגוזים ואת השליש הנותר של פירות היער ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל 180 מעלות (חום בינוני) 
מרפדים תבנית בניר אפיה ויוצרים עוגיות. כדאי להשתמש בכפות כי העיסה דביקה.
אופים כ 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להשחים.
תיבת טקסט: חברים של עדשים