תיבת טקסט: התכנים המופיעים באתר אינם באים להחליף יעוץ וטיפול הניתנים על ידי רופאים ו\או מטפלים ברפואה משלימה. כל הזכויות שמורות לדנה זליצקי ©

מתכוני ארוחה ח

תיבת טקסט: טופו מוקפץ עם ירקות
הטופו מופק מפולי סויה ומכיל כמות גבוהה של חלבונים וסידן.
הוא עצמו חסר טעם וסופח אליו טעמים בקלות.
מומלץ כתוספת לירקות מוקפצים בווק.

חומרים:
2 גזרים חתוכים לרצועות (כמו מקלות)
1 בצל חתוך לפרוסות עיגולים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 קישוא חתוך לעיגולים- לא חובה
4\1 כרוב קצוץ
2\1- 4\3 גוש טופו חתוך לקוביות קטנות
1-2 רוטב סויה 
1 כף שמן זית
קצת סילאן או דבש (כחצי כפית)
קצת כורכום (כחצי כפית)

 אופן ההכנה:
משרים את קוביות הטופו ברוטב סויה עם קצת כורכום וקצת סילאן ל15 דקות.
מחממים ווק עם קצת שמן זית
מוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: גזר,בצל, קישוא, כרוב,פלפל אדום ומקפיצים באש גבוהה מספר דקות עד שהירקות מתרככים.
מוספים את קוביות הטופו ומערבבים.
מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים.
משפרים תיבול לפי הטעם (מלח, פלפל שחור, שום וכו') 
מורידים מהאש ומגישים חם
תיבת טקסט: מרק עדשים כתומות
לימים סגריריים, כשבא לאכול מרק חם מבלי להתאמץ יותר מדי ומבלי להכין מצרכים מראש.
היתרון בשימוש בעדשים כתומות שאין צורך בהשריה לילה קודם, ולכן ניתן להכין מתכון זה בזמן קצר ללא הכנה מוקדמת.
(כן מומלץ להשרות אותם במים פושרים כעשר דקות לפני תחילת הבישול)
כל מרכיבי מרק זה נמצאים אצלי בבית דרך קבע ואין צורך לתכנן מראש את הכנת המרק.
וכמובן, עדשים שייכות לקבוצת הקטניות ומכילות פחמימות, חלבונים, סיבים וברזל.

חומרים:
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל בינוני
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים קטנים
קובית דלעת קטנה\ 1 בטטה בינונית חתוכים לקוביות
1 גזר פרוס לעיגולים
כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית מלח
קצת פלפל שחור (לפי הטעם)
1 כף שמן זית 
2 כפות מיץ לימון
מים

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים פושרים כעשר דקות (כמות מים עד לכיסוי העדשים). מסננים את העדשים, שוטפים היטב במים ומסננים שוב.
בסיר על אש בינונית שמים את שמן הזית עם התבלינים לפתיחה קלה כדקה.
מוסיפים את הבצל והדלעת\בטטה והגזר. מערבבים למשך 5 דקות.
מוסיפים מים כ 5 כוסות  .
כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה או עד שהמרכיבים רכים.
ניתן להגישו כך למי שאוהב את המרק עם חתיכות וניתן לרסקו במוט בלנדר\ מעבד למי שאוהב מרקם אחיד טחון.
תיבת טקסט: אין כמו ארוחה חמה בבית.
הכי טעים לאכול ישר אחרי שמכינים, כשריחות הבישול מוסיפת לחגיגת הטעמים בפה.
אחת השאלות השכיחות היא מה עושים כשמגיעים הביתה לאחר יום עבודה ואין זמן או כוח להתחיל לבשל?
אז לידיעתכם, את כל המנות ניתן להכין מראש ולשמור בקירור עד לחימום המנה.
והנה מספר טיפים שיסייעו לכם:
תכננו את התפריט כדי שיהיה גיוון הן מבחינת המרכיבים (לא להכין אורז עם עדשים וגם מרק עדשים), והן מבחינת סוגי המנות (לא להכין 2 סוגי אורז)
ערכו רשימת קניות למרכיבים החסרים לתפריט שהרכבתם  ורכשו אותם.
קבעו 1-2 ימי בישול בשבוע קבועים מראש (לדוגמא מוצ“ש וערב שלישי) , בהם מפנים זמן להכנת המנות שבתפריט.
לאחר שהאוכל מתקרר יש לשמור אותו בקירור. לא מומלץ לשמור בקירור למעלה משבוע.
את כל המנות של עדשים , ניתן להכין מראש ולשמור בקירור עד לחימום המנה.
כל מה שנותר למורעבים שמגיעים הביתה (לילדים או לכם) זה חימום האוכל ללא בזבוז זמן יקר.
בזמן שהמנות מתחממות מומלץ לחתוך ירקות: סלט או חתיכות גסות של פלפל אדום\ מלפפון וכו‘
דרך אגב, ניתן לקחת מנה בקופסת איחסון לעבודה (למי שיש אמצעי חימום בעבודה)
										בתאבון !
תיבת טקסט: קינואה עם ירקות
ניתן לגוון עם ירקות ועשבי תיבול שונים לפי טעם וזמינות המוצרים בבית.

חומרים:
1 כוס קינואה
2-3 בצלים בינוניים חתוכים
2 בטטות בינוניות חתוכים לקוביות.
1 קישוא חתוך לקוביות
2 כוסות מים
צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום) קצוצים דק.
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם.
 
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בסיר על אש נמוכה עם קצת שמן זית עד שיעשה שקוף.
מוסיפים לסיר את הירקות ועשבי התיבול ומבשלים כ- 4 דקות.
מוסיפים את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה על אש גדולה.
מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור  15-30 דקות.
ניתן לראות שהקינואה שינתה את צורתה והירקות רכים.
תיבת טקסט: מתכוני מנה חמה:

קינואה עם ירקות
טופו מוקפץ עם ירקות
מרק עדשים כתומות
מג‘דרה — אורז מלא עם עדשים ירוקות
מרק שעועית אזוקי ובטטה
לביבות מתקתקות
פילה סלמון בעשבי תיבול
פלאפל של פסח
קינואה ברוטב כרוב ניצנים
לביבות מאש ירוקות
לביבות פראסה צמחוניות לפסח
תיבת טקסט: מג‘דרה — אורז מלא עם עדשים ירוקות
מתכון טעים זה הוא של חברתי הטובה קרן.
במג‘דרה יש שילוב של אורז מלא עם עדשים המספק לנו חלבון מלא החיוני לגופנו.
מנה משביעה המתאימה במיוחד לחורף וכוללת גם את הקינמון שידוע כתבלין מחמם.

חומרים:
כוס אורז מלא
כוס עדשים ירוקות
מים
2 בצלים קצוצים
מלח ופלפל
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
1-2 כפות שמן זית
יוגרט ביו\ עיזים\כבשים\באפלו

אופן ההכנה:
להשרות את העדשים בקערה עם מים למשך שעה. חשוב שיהיה כיסוי מלא לעדשים עם המים. (ניתן לדלג על שלב זה במידה ואתם משתמשים בעדשים מונבטות)
להשרות את האורז בקערה עם מים למשך שעה.
בסיר שמים את העדשים עם שתים וחצי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומעבירים לבישול על אש קטנה למשך חצי שעה.
מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, כמון וקינמון)
מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד עשרים דקות.
במחבת מטגנים את הבצל עם מים להשחמה קלה.
מוסיפים את הבצל לסיר ומערבבים.
ניתן להוסיף את שמן הזית לאחר שכיביתם את האש.
ניתן להגיש עם יוגרט לצד המנה
תיבת טקסט: חברים של עדשים