תיבת טקסט: התכנים המופיעים באתר אינם באים להחליף יעוץ וטיפול הניתנים על ידי רופאים ו\או מטפלים ברפואה משלימה. כל הזכויות שמורות לדנה זליצקי ©

מתכוני סלטים

תיבת טקסט: סלט עדשים קר
סלט נוח לאירוח, ניתן להכינו מראש ולשמור אותו בקירור כ 6 שעות לפני ההגשה.

חומרים:
1 כוס עדשים שחורות בצל
5 כוסות מים
4 מסמרי ציפורן, נעוצות בבצל 
1 בצל סגול קצוצים דק
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס שמן זית
2 כפות בלסמי
קצת מלח
50 גרם גבינת פטה עיזים\כבשים חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
שמים את העדשים בסיר עם הבצל והציפורן. מוספים את המים ומרתיחים.
מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 15-20 דקות עד שהעדשים מתרככות. אך לא רכות יתר על המידה. 
מסננים את העדשים במים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים: בצל סגול, בצל ירוק, פטרוזיליה, שמן זית ובסלמי. מתבלים במלח.
מומלץ לשמור במקרר כ- 4-6 שעות לפני ההגשה כדי שהטעמים יספגו בעדשים.
מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את גבינת הפטה ומגישים.
תיבת טקסט: אין כמו סלט ישראלי חתוך דק שרק הכינו אותו....
אבל ישנם עוד סלטים רבים ושפע ירקות שניתן להכין מהם סלטים.
סלט זה לא רק מלפפון עגבניה בצל....

תיבת טקסט: מתכוני סלטים

תיבת טקסט: סלט קינואה וחמוציות
המתכון של מאיה התגלה בארוחת חברים וחוסל עד תום.
חומרים:
 1 כוס קינואה 
1 כף נענע קצוצה מעט שמן זית מעט מיץ לימון
מעט מלח
2-3 כפות חמוציות מיובשות
2 כפות אגוזי מלך קצוצים לא קלויים
אופן ההכנה: 
מבשלים 1 כוס קינואה עם כוס וחצי מים למשל 15-20 דקות.
בקערה שמים קינואה מבושלת עם נענע ומערבבים.
מוסיפים שמן זית ולימון וקצת מלח ומערבבים.
מוסיפים חמוציות ואגוזי מלך ומערבבים.
טועמים ומוסיפים מהמרכיבים לפי הטעם האישי שלכם.
תיבת טקסט: סלט ירוק כתום
סלט נוח לאירוח, ניתן להכינו ממש לפני ההגשה וגם ניתן להכינו מראש ולשמור אותו בקירור.
(ויש אף כאלו שמעדיפים אותו לאחר שהיה בקירור המאפשרת לרוטב לחלחל לירקות.)
סלט המספק לנו אבץ  (מזרעי הדלעת) ואנטי אוקסינטים (בטא קרוטן שבגזר) וסידן (מזרעי השומשום)

חומרים:
חצי כרוב לבן 
4  גזרים קלופים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
מיץ מחצי לימון (תלוי בחמיצות הלימון וטעמכם האישי)
2 כפות שמן קנולה או שמן שומשום
2 כפות זרעי שומשום
1 כפית סוכר
3 כפות זרעי דלעת
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לפרוסות דקות אך גסות
גוררים את הגזר במגררת.
בקערה שמים את הכרוב והגזר ומוסיפים את הבצל הירוק
בקערה נפרדת מערבבים את השמן והלימון. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שימס.
יוצקים את הרוטב על הירקות שבקערה ומתבלים במלח.י
מוסיפים את זרעי שומשום וזרעי דלעת ומערבבים.
טועמים ובמידת הצורך וטעמכם האישי מוסיפים רכיבים. (לדגומא לימון לאוהבי החמוץ, זרעי דלעת או בצל ירוק לקישוט וכו‘.
תיבת טקסט: סלט עלי ביבי וסלק
סלט פשוט להכנה בדקה התשעים.
הסלק תורם לא רק לססגוניות הסלט בזכות צבעו אלא גם לניקוי כבד קל מרעלים וחומרי פסולת.
רבים לא יודעים כי ניתן לאכול את הסלק חי ומבשלים אותו.
דרך אגב, ניתן להשתמש בסלק מבושל למי שמעדיף במקום הסלק הטרי.

חומרים:
חצי חבילת עלי ביבי שטופים היטב
1 מלפפון פרוס לעיגולים דקים
1 סלק קטן עד בינוני 
10 חצאי אגוזי מלך
1 כף שמן זית
1כף מיץ לימון
רבע כפית מלח

אופן ההכנה
בקערה שימו את עלי הבייבי והמלפפון.
קלפו את הסלק וגוררו את הסלק לקערה
הוסיפו את מרכיבי הרוטב ושחקו עם הכמויות לפי טעמכם האישי.
עטרו את הסלט באגוזי המלך והגישו לשולחן.
תיבת טקסט: סלט פסטה קר
גרסא בריאה יותר לסלט הפסטה המסורתי.
סלט קל להכנה וניתן להכינו יום מראש. 

חומרים:
חבילת פסטה מקמח מלא
מים
3  פלפלים אדומים
12 עגבניות שרי
2-3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור ואף פחות למי שלא אוהב
חצי כפית סוכר
100 גרם גבינת צאן חתוכה לקוביות בינוניות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 שן שום כתוש
חופן עלי בזילקום קצוצים
10 זיתים שחורים ללא גרעינים

אופן ההכנה
בתנור אופים את פרוסות הגמבות וחצאי עגבניות השרי עם קצת מלח וקצת סוכר בחום בינוני לכ 10 דקות או עד שהם נעשים קלויים קלות.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים. שוטפים במים ומסננים.
בצנצנת ערבבו היטב את מרכיבי הרוטב (שמן זית, מלח, פלפל שחור, בצל ירוק, בזילקום ושום)
בקערה שמים את הפסטה המבושלת, יוצקים את הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מחלחל לפסטה.
מוסיפים את הגמבות והעגבניות הקלויות ומערבבים.
מוספים את קוביות הגבינה והזיתים השחורים ומערבבים.
שומרים בקירור ולפני ההגשה בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים עוד ממרכיבי הרוטב.
תיבת טקסט: סלט טופו
ניתן להכין כל סלט ובמקום גבינה להוסיף את הטופו. 
הטופו מקור לסידן וטוב למי שאינו רוצה לאכול מוצרי חלב
חומרים:
חצי גוש טופו
1 כפית כורכום או לפי הטעם
2 כפיות בזילקום יבש או 5 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
חצי כפית כמון
2-3 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 שן שום כתושה
חסה שטופה
2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
10 זיתים שחורים
4 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה
חותכים את חצי גוש הטופו לקוביות של כ 1-2 ס“מ
בצנצנת קטנה שמים את הרוטב סויה ,בזילקום, כורכום, שום וכמון. מערבבים ומוסיפים את קוביות הטופו. מערבבים היטב ומשרים בין חצי שעה לשעתיים תלוי בטעמכם ובזמן שיש לכם לחכות.
קורעים את העלי החסה לחתיכות ושמים בקערה. 
לקערה מוסיפים את רצועות הגמבה, בצל ירוק וזיתים השחורים ומערבבים.
לפני ההגשה- מחממים את קוביות הטופו ללא הרוטב , מוסיפים לסלט ומערבבים.
משתמשים ברוטב שבצנצנת ומוסיפים מעט חומץ בלסמי ודבש . מערבבים ומוסיפים מרכיבים לפי הטעם.  מומלץ לשים מעט רוטב ולתת לו לחלחל ולהיספג בעלי החסה.
תיבת טקסט: חברים של עדשים

סלט קינואה וחמוציות

סלט פסטה קר

סלט עדשים קר

סלט טופו

סלט ירוק כתום

סלט כרוב צבעוני

סלט עלי בייבי וסלק

סלט  כל טוב

 

 

סלט עדשים שחורות

סלט פסטה קר