Text Box: התכנים המופיעים באתר אינם באים להחליף יעוץ וטיפול הניתנים על ידי רופאים ו\או מטפלים ברפואה משלימה. כל הזכויות שמורות לדנה זליצקי ©

מתכוני ממרחים

Text Box: ממרח פסטו ביתי
לעלים הירוקים מעלות אינספור: נוגדי חמצון המכילים ויטמנים ומינרלים רבים כמו אשלגן, ברזל, ויטמין K ,C ועוד.
חומרים:
צרור בזיליקום
צרור פטרוזיליה ושמיר- לפי הטעם
2 שיני שום
שליש כוס שמן זית
לאירוח\ לאירועים מיוחדים - ניתן להוסיף שליש כוס צנוברים.

אופן ההכנה:
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מומלץ להוסיף את השמן במספר פולסים.
לשמור בכלי סגור במקרר.
.ניתן למריחה על לחם\ קרקרים, כרוטב לפסטה\ לאורז\לקינואה.
Text Box: ממרח זיתים 
ניתן להשתמש בזיתים ירוקים או שחורים. אני מעדיפה את הירוקים כי בשחורים יש עובש שיכול להיות בעיתי לבעלי קיבה רגישה\ נשים בהריון ועוד.
הזיתים עשירים בברזל , סידן, ויטמין A  ושומן חד בלתי רווי (להסבר אודות שומנים לחץ כאן)

חומרים:
1 כוס זיתים ירוקים ללא גרעין
2-1 שיני שום
חצי כוס שמן זית
3 גבעולי טימין מפוררים

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את כל החומרים.
מומלץ לשים את שמן הזית בהדרגתיות במספר פולסים.
מערבבים עד לקבלת  מרקם אחיד.
יש לשמור בכלי אטום במקרר.
ניתן למריחה על לחם\ קרקר, וגם כתוספת לרוטב שמן זית ולימון בסלט.
Text Box: ממרח שעועית לבנה 
ברומניה מגישים ממרח שעועית לבנה והוא זכה לכינוי ”החומוס הרומני“.
שיפצתי ושיניתי והנה מה שיצא.
משמש מקור טוב לחלבון מן הצומח, כממרח משביע ובריא על גבי לחם\ קרקרים.

חומרים:
כוס וחצי שעועית לבנה לאחר השרייה של לילה
1 גזר מגורד
4 בצלים קצוצים.
3 שיני שום (למי שאוהב אפשר להוסיף עוד)
מלח ים לפי הטעם
שליש עד חצי כוס שמן קנולה (תלוי במרקם שאתם רוצים יותר)

אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית במיים לאחר השרית לילה כשעתיים או עד שהיא רכה ומסננים.
(ניתן לקצר תהליכים על ידי שימוש בשעועית קפואה ואז יש צורך לבשלה לפי הוראות היצרן).
 מטגנים את הבצלים עם מים או שמן למי שחייב.
 במעבד מזון שמים מחצית מכמות הבצל, גזר והשעועית המסוננת ביחד עם השמן, שום והמלח ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
 טועמים ומשפצים לפי הטעם.
 להגשה שמים את המחצית השנייה של הבצל המטוגן.
להגשה עם קרקרים או כממרח ללחם  בתוספת ירקות חתוכים.
יש לשמור בכלי אטום במקרר עד 3-4 ימים.

בתאבון
Text Box: גהי (סמנה)
גהי היא חמאה מזוקקת המתקבלת באמצעות תהליך חימום.
בהודו וברפואה האירוודית ידועה בשם גהי ובתימן ידועה בשם סמנה.
מייחסים לגהי סגולות רבות: נחשבת מזינה, תומכת עיכול, משפרת זיכרון, תומכת בעור ועוד.

חומרים :
300 גרם חמאה ללא מלח
בד סינון

אופן הכנה :
שמים סיר על אש קטנה עם החמאה.
בתהליך החימום תתקבלנה 3 שכבות: שכבה עליונה  קצפית, שכבה אמצעית עם נוזל שומני ושכבה תחתונה של משקע בתחתית הסיר. 
מסירים את השכבה העליונה הקצפית בעזרת כף.
מכבים את האש ומחכים 5 דקות.
מעבירים את תכולת הסיר לבד הסינון, כאשר את השכבה התחתונה יש לזרוק. (המשקעים בתחתית הסיר).
חשוב- לא לזרוק לכיור אלא ישירות לפח. בפעם הראשונה שהכנתי גהי שפכתי לכיור וזה סתם לי אותו.....
בעצם, נשארנו עם השכבה האמצעית שעברה סינון. זוהי החמאה המזוקקת.
יש לחכות שיתקרר ולשמור במקרר.

ולמי שמתעצל, ניתן לקנות גהי מוכן.  אני ממליצה על הגהי של חברת Pukka