תזונה |
ממתיקים ותחליפי סוכר
בשוק קיימים מספר ממתיקים מלאכותיים, כאשר המשותף לכולם הוא שחשוב להגביל את כמות השימוש בהם בשל סכנות לבריאות הצרכן. לדוגמא אספרטיים הוגבל בארץ לשימוש של עד 40 מ"ג אספרטיים לק"ג משקל גוף. חלק מהממתיקים אף חשודים כמסרטנים כדוגמת הסכרנין ועל חלקם אין מספיק מידע אודות השפעה לטווח רחוק. לדוגמא, מחקר עם עכברים שנטלו כמות גדולה של סוכרלוז לאורך זמן, נמצא כי לאורך זמן נגרמו נזקים בריאותיים בהם פיגור בקצב הגדילה, ירידה במספר כדוריות הדם האדומות, ירידה בתפקוד בלוטת התריס, כבד ומוח מוגדלים, תאי כבד לא תקינים ועוד. יצרנית הסוכרלוז טוענת כי ממצאים אלה תלוים בגורמים אחרים ללא קשר לסוכרלוז. אז אני שואלת אתכם למה לכם לקחת את הסיכון? למה לצרוך אותם מלכתחילה? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? מדוע לא להשתמש מלכתחילה בתחליפים טובים להמתקה או אפילו בסוכר כל עוד זה במידה? אז הנה מספר רעיונות לממתיקים בריאים וטבעיים: · דבש · סילאן (דבש תמרים) · סירופ אגבה (מתוק מאוד ובעל אינדקס גליקמי נמוך) · סירופ מיפל אמיתי · תרכיז טבעי מפירות · מולסה · סוכר חום לא מזוקק. לפי דעתי במצב בריא בד"כ עדיף כפית סוכר מממתיק מלאכותיים ולגבי הקלוריות....
לידיעתכם, מחקר בעכברים חושד כי שימוש נרחב בממתיקים מלאכותיים ללא קלוריות משנה ומשבש את יכולת הגוף לצריכה סדירה של קלוריות. קבוצת עכברים שצרכה יוגרט עם ממתיק ללא קלוריות נמדדה אצלה בהמשך צריכה קלורית גבוהה יותר, עליה במשקל הגוף ובשומן לעומת קבוצת עכברים שצרכה יוגורט עם גלוקוז בעל ערך קלורי.
שימו לב כי גם בממתיקים בריאים כדאי להשתמש במידה ולהרגיל את הגוף שלנו ואת עצמנו לקצת פחות מתוק במזון ויותר מתוק בחיים עצמם (מעשייה והגשמה, מבני הזוג, מחברים, מהילדים, מהגשמת חלומות ועוד ועוד )
מאחלת לכם הרבה חוויות מתוקות בחיים, דנה |