יש אמרה האומרת ”אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה“

אני חושבת שאמרה זו נכונה גם לגבי מה שאנו אוכלים.

הרגלי האכילה שלנו, המזונות שאותם אנו אוכלים מלמדים אותנו רבות על עצמנו.

חשבו על המזונות שאותם אנו אוכלים כחברים שלנו שבאו לעזור לנו לחיות בריא ונכון.

במדור זה תוכלו לקרוא כתבות, מאמרים ומחקרים בנושא תזונה בריאה, תוספי מזון וטיפים לבישול בריא.

הקינואה עשירה בחלבון עם מאזן חומצות אמינו חיוניות הנושק לאידיאלי.
היא קלה לעיכול, וטעמה עדין.
ניתן לבשלה כמו שאתם רגילים לבשל אורז

סידן הוא המינרל הנמצא בגוף והוא חיוני ליצירה ותחזוקה של עצמות חזקות ושיניים בריאות ולפעולת לב ושריר.
טחינה, סרדינים וירקות עליים ירוקים הם בין המזונות העשירים בסידן.

קינואה

סידן

תזונה

Text Box: להמשך קריאה אודות הקינואה
Text Box: להמשך קריאה אודות הסידן

סמלי ראש השנה, כדוגמת תפוח עץ, דבש, רימון, סלק ודג ידועים בסגולותיהם הבריאותיות.

קראו אודות סמלי החג, סגולותיהם, מחקרים אודותם ולמדו לשלבם בארוחת החג.

מי אמר שארוחת חג לא יכולה להיות בריאה?

מה בין סמלי ראש השנה ובריאות?

Text Box: להמשך קריאה אודות מאכלי ראש השנה

כיום ישנה מודעות לצמצם אכילת אוכל שומני, אך  שומן אינו דבר רע בהכרח.

חשוב לעשות הבחנה בין ”שומן טוב“ ל“שומן רע“, בין שומן רווי ושומן בלתי רווי, שומן טראנס ואומגה 3.

בואו נעשה סדר בסוגי השומנים השונים ולמדו כיצד להימנע משומן מזיק ולספק שומן בריא לגופנו.

שומנים-  טוב או רע?

Text Box: להמשך קריאה אודות השומנים
Text Box: רוצים לבשל אוכל בריא ולא יודעים כיצד?
שמעתם שקינואה זה בריא אבל למה בעצם ומה ניתן לעשות איתה?
הולכים לבית טבע והולכים לאיבוד עם שפע המוצרים?
הגעתם למקום הנכון! 
הזמינו חוג בית בנושא בישול בריא, שיהיה מותאם לידע שלכם ולבקשותיכם הקולינריות

ליצירת קשר:
dana@adashim.co.il
052-3812247

משפחת הקטניות כוללת את השעועית, אפונה יבשה, פולי סויה, גרגירי חומוס, עדשים ופול.

הקטניות עשירות בחלבון, שלו תפקיד חשוב בבניית רקמות הגוף ותפקודן.

שילוב של דגן מלא וקטניות מניב חלבון מלא.

קטניות-

Text Box: להמשך קריאה אודות קטניות
Text Box: קטניות-
הקטניות הם קבוצת גרגירי ירקות מרוכזים בתכולתם, אשר התיבשו באופן טבעי.
הקטניות ידועות כבר מימי קדם ואף נזכרות בתנ“ך כמו נזיד העדשים שהתקבל בתמורה לבכורה.

חברי המשפחה:
עדשים כתומות, עדשים ירוקות, עדשים שחורות, מונג דאל (עדשים צהובות הודיות)
פולי חומוס (קיימים זנים שונים כמו הדס, ספרדי וכו‘)
פולי סויה (ניתן לרכוש פולי סויה יבשים, אדממה)
אפונה יבשה ירוקה
שעועית שחורה, שעועית אדומה, שעועית לבנה, שעועית לימה, שעועית מנומרת, שעועית אזוקי,
שעועית מאש ירוק
פול (זהירות לרגישיםG6PD )

יתרונות הקטניות:
מרבית הקטניות עשירות בחלבון ולכן מהוות חשובות כמקור טוב לחלבון מן הצומח.  הקטניות ידועות כתחליף לחלבון  עבור צמחונים ואנשים שלא אוכלים בשר בתדירות גבוהה. 
הקטניות חשובות גם לאוכלי בשר ומכילות גם ויטמינים מקבוצת B  , סיבים ומינרלים רבים כמו ברזל וסידן.
הקטניות זמינות בכל בתי הטבע, מרכולים ושווקים. מחירם יחסית אינו גבוה וניתן להפיק מחבילה אחת מספר מנות ותבשילים למכביר.

שימוש בקטניות:
שימוש במטבח החל בממרחים  (לדוגמא ממרח חומוס וממרח עדשים), בסלטים (לדגומא סלט עדשים קר) וכלה בתבשילים חמים (מג‘אדרה, קינואה עם עדשים, חמין צמחוני ).
מומלץ להשרות את הקטניות לפני השימוש. זמן ההשריה משתנה על פי סוג הקטניה.
הנבטה תסייע לקבל קטניות הקלות יותר לעיכול ומסייעת לקבל ערך תזונתי גבוה יותר מהם בזכות ההנבטה.
כדאי לקבוע יום בישולים פעם בחודש ולבשל את הקטניות. ניתן להקפיא בקופסאות קטנות במקפיא ולהשתמש במלך החודש וכך אין צורך להתעסק ביומיום בבישולם הממושך.
Text Box: התכנים המופיעים באתר אינם באים להחליף יעוץ וטיפול הניתנים על ידי רופאים ו\או מטפלים ברפואה משלימה. כל הזכויות שמורות לדנה זליצקי ©

ממתיקים

חושבים שאתם משתמשים בתחליף בריא לסוכר?

כדאי שתקראו כתבה זו ובדקו האם הממתיק שלכם באמת בריא.

בואו וקראו אודות רעיונות לממתקים בריאים.

Text Box: להמשך קריאה אודות ממתקים ותחליפי סוכר

חג החנוכה מסמל את ניצחון האור על החושך, חג המייצג ניסים ונפלאות.

אנשים לא מקשרים חג זה לבריאות, הכי יש סופגניות ולביבות מטוגנות....

אז מה באמת הקשר בין חנוכה לבריאותנו?

חנוכה והקשר לבריאותנו

Text Box: להמשך קריאה אודות חנוכה

כיצד מונעים עצירות בפסח?

מאכלי פסח המסורתיים בשילוב המצות הם מתכון לעצירות לאנשים רבים.
הידעת? ישנם מספר טיפים פשוטים הכוללים שתית מיים ואכילת סלק תסייע ביציאה.

 

Text Box: להמשך קריאה

פירות יבשים

Text Box: להמשך קריאה

האם פירות יבשים באמת בריאים?

למי כדאי להיזהר מהם?

וגם טיפים לקניה בריאה שלהם